Mikä on ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on laite, joka käyttää ulkoilmasta saatavaa energiaa lämmittääkseen tai jäähdyttääkseen sisäilmaa. Ilmalämpöpumpussa on ulkoyksikkö, joka kerää ulkoilmasta lämpöenergiaa ja siirtää sen sisäyksikköön, joka puolestaan jakaa lämmön tai kylmyyden huoneisiin.

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate perustuu kylmäaineen kiertokulkuun. Kylmäaine höyrystyy ulkoyksikössä, jolloin se imee lämpöä ulkoilmasta. Sisäyksikössä kylmäaine tiivistyy takaisin nesteeksi, ja vapauttaa lämpöenergiaa huoneilmaan. Ilmalämpöpumppu voi myös toimia jäähdytyslaitteena, kun kylmäaineen kierto suoritetaan päinvastaisessa suunnassa, poistamalla lämpöä huoneilmasta ja siirtämällä sen ulos.

Ilmalämpöpumput ovat yleensä energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä, koska ne käyttävät ulkoilmasta saatavaa uusiutuvaa energiaa lämmön tai kylmyyden tuottamiseen. Ilmalämpöpumput voivat myös auttaa säästämään energiaa ja rahaa, koska ne käyttävät vähemmän sähköä kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät tai ilmastointilaitteet.

tarvetta kartoitukselle? Ota yhteyttä!

Miksi valita ilmalämpöpumppu?

Energiataloudellisuus

Ilmalämpöpumput ovat uskomattoman energiatehokkaita. Ne käyttävät vain pienen osan sähköstä perinteisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin verrattuna, joten voit nauttia miellyttävästä sisäilman lämpötilasta huomattavasti pienemmillä kustannuksilla.

Ympäristöystävällisyys

Valitsemalla ilmalämpöpumpun, valitset myös ympäristön. Ilmalämpöpumput vähentävät hiilidioksidipäästöjä, koska ne kuluttavat vähemmän energiaa kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät. Paranna sisäilmaasi ja tee samalla jotain hyvää planeetallemme.

Mukavuus ja monipuolisuus

Ilmalämpöpumput eivät ainoastaan lämmitä kotiasi talvella, vaan ne myös jäähdyttävät sitä kesällä, pitäen kotisi miellyttävänä ympäri vuoden. Lisäksi useimmat modernit ilmalämpöpumput parantavat sisäilman laatua suodattamalla siitä epäpuhtauksia ja allergeeneja.

Kustannussäästöt

Vaikka ilmalämpöpumpun hankinta vaatii alkuinvestointia, se maksaa itsensä takaisin jo muutamassa vuodessa energiakulujen säästöjen kautta. Se voi myös nostaa kiinteistön arvoa, mikä tekee siitä kannattavan investoinnin pitkällä aikavälillä.

Helppo asennus ja huolto

Ilmalämpöpumppujen asennus on yleensä nopeaa ja helppoa, ja kun se on tehty, laitteiden huolto on suoraviivaista. Meidän asiantunteva tiimimme on täällä auttaaksemme sinua jokaisessa vaiheessa, kartoituksesta asennukseen ja huoltoon asti.

Meiltä saat ilmalämpöpumpun asennettuna melkein samalle viikolle!

tarvetta kartoitukselle? Ota yhteyttä!

Miten ilmalämpöpumppu asennetaan? 

Ilmalämpöpumpun asennus on ammattilaisen työtä, koska asennuksessa tulee huomioida useita turvallisuus- ja teknisiä tekijöitä. Alla on lyhyt yleiskatsaus ilmalämpöpumpun asennusprosessista:

  1. Sopiva paikka asentamiselle: Ennen asennusta on tärkeää valita sopiva paikka sisäyksikölle, joka on helppo asentaa ja josta se pystyy jakamaan ilman koko huoneeseen. Sisäyksikkö tulee asentaa riittävän korkealle, jotta ilma pääsee vapaasti kiertämään huoneessa.

  2. Asennuksen valmistelu: Ennen ilmalämpöpumpun asennusta on varmistettava, että sähköliitännät ovat turvallisia ja että kaikki tarvittavat asennusmateriaalit ovat saatavilla. Ulkoyksikkö tulee asentaa paikkaan, joka on vähiten alttiina suoralle auringonpaisteelle ja tuulelle.

  3. Sisä- ja ulkoyksikön yhdistäminen: Sisä- ja ulkoyksikön välinen yhteys tulee yhdistää kylmäaineputkilla ja sähkökaapeleilla. Putket ja kaapelit tulee asettaa siten, että ne ovat suojassa sään ja lumen vaikutuksilta.

  4. Testaus ja säätö: Asennuksen jälkeen ilmalämpöpumpun toiminta tulee testata ja säätää oikealle lämpötilalle ja ilmavirralle. Säädön aikana ilmalämpöpumppu voidaan myös ohjelmoida käynnistymään ja sammumaan tiettyinä aikoina päivässä.

Ilmalämpöpumpun asennusprosessi voi vaihdella hieman eri valmistajien ja mallien välillä, mutta yleensä ammattilaisen suorittama asennus takaavat laitteen turvallisen ja tehokkaan toiminnan.

tarvetta kartoitukselle? Ota yhteyttä!

Muista kotitalousvähennys!

Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Lue lisää kotitalousvähennyksestä täältä.

Mikäli sinulla on kysyttävää ilmalämpöpumpuista tai niiden asennuksista, vastaamme mielellämme!

OTA YHTEYTTÄ